Quantcast

Els Pallars, 2 de juny 2016: SORPRESA PER UN GUIATGE EN CLAU FEMENINA

Valença fou comtessa de Castell de Mur i juntament amb Ramon V va governar el territori. Lluny de la visió que moltes vegades es dóna de la dona a casa amb els fills i dedicades a la costura, els visitants que arriben a l’equipament coneixen a través d’un guiatge diferent el veritable paper de la dona al segle XI i XII.

Al Pallars Sobirà trobem figures femenines tant rellevants com Eslonça i Llúcia de la Marca.
En començar la visita però aquest paper rellevant sorprèn a més d’un, fins i tot els més joves tenen una visió parcial de la història.

Les visites guiades als equipaments de Castell de Mur, el monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal, el de Sant Pere del Burgal i l’església de Santa Maria d’Àneu comencen dient Benvinguts a Joc de Dames. El projecte enllaça la història dels equipaments del segle XI i XII als Pallars i completa el relat amb incorporant l’altra meitat del poder de l’època, les dones.

Parlen al vídeo: NOEMÍ NUS, Peperepep cultural