Quantcast

El mític Amaya compleix 75 anys de vida

L'Amaya està c onsiderado el restaurant de cuina basca més antic de Barcelona. Ara celebra les seves noces de platí recupera ndo al bar i oferint la seva cuina en forma de plat.

A la part baixa de les Rambles l'Amaya es va fer popular durant dècades per albergar l'arribada dels marines de la Navy i per la s guàrdies que feien en el seu entorn les prostitutes que treballaven a la zona. Les seqüeles de la feina més antic del món van quedar incrustades en els marbres del sòl mitjançant el rastre dels talons d'aquestes dones que van acabar per foradar.

A la finca en la qual s'ubica el restaurant existia un moble històric amb laberints interiors que van evocar novel·listes del prestigi de Montalbán o Marsé en els seus relats de la Barcelona de la postguerra.

Precisament, va ser Man uel Vázquez Montalbán un dels intel·lectuals que, com passava amb Casa Leopoldo al Raval, feia notar la seva p resencia al restaurant Amaya degustant la seva rica cuina.

l'Amaya forma p art del paisatge humà i literari d'una Barcelona que va ser, que va desaparèixer, però que roman en el re entenimentat dels seus ancestres.

La capa de xapa i pint ura que ha rebut el restaurant ha revertit en la qualitat del servei. S'ha pintat tot el local, s'han resta urado seus mobles i complements sota la direcció de l'arquitecte italià Euro Bellesi.

A més, s'ha dot at al local amb l'última tecnologia en una de les sales principals mentre la sala de la llar ha recuperat la foguera presentant-se com a una estada convertible en privada condicionada per a qualsevol reunió privada de empresa.

També a la entra dóna, l'Amaya ha rememorat històries pròpies i alienes sempre referides a aquest passeig universal, les Ramb les, el carrer del món com la descrivia Hemingway.

Ara, està entreu a es troba flanquejada per una bàscula antiga i pels ressenyats marbres amb forats. És la història del b ar i de la ciutat.

La bàscula era utilitzada pels treballadors dels inicis per pesar el gènere .

Els marbres formen pa rt d'una més de les intrahistorias que recull un local de 75 anys de vida, un local de reconeguda cuina, ar a ampliat en format i fidel a la qualitat dels seus començaments en plena postguerra espanyola.