Quantcast

Salut aixeca la restricció a 2 vacunes en confirmar que no van provocar la mort del nadó d'Andorra la Vella

Fa uns dies, el Govern va saber de forma extraoficial que les vacunes no havien tingut res a veure amb la mort de la nena. Ahir, finalment, va rebre els resultats definitius de l'autòpsia, que confirmaven que no hi va haver cap relació. És per això que ahir mateix es va comunicar a les farmàcies que ja poden desbloquejar aquests dos lots. Així ho ha explicat a Ràdio Valira la cap d'Àrea de Medicaments, Productes i Tecnologia, Cristina Vilanova, que ha destacat que era «altament improbable» que les vacunes haguessin tingut res a veure amb la mort del nadó, ja que «fa molt de temps que s'utilitzen en molts llocs d'Europa i mai ha passat res».

El diagnòstic preliminar que es va fer al nadó a Urgències, de fet, ja va indicar que es tractava d'una mort sobtada. Tot i això, els protocols de farmacovigilància han obligat a realitzar tot aquest procediment per una qüestió de prevenció. En aquell moment, des de Salut ja van fer una crida a la calma i a continuar vacunant els infants amb total tranquil·litat, i ara s'han refermat en aquest missatge.