Quantcast

El Govern modificarà els pressupostos per acostar-se a la CUP

Les forces sobiranistes del Parlament de Catalunya, Junts pel si i la CUP, coincideixen a formalitzar lleis de desconnexió d'Espanya i lliurar-les al registre de la cambra.

Per a posar-se d'acord en l'ap robación dels pressupostos hi ha moltes més dificultats. Ni els 874 milions d'euros destinats a fins socials que ha promès el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, han pogut desbloquejar la negativa dels d iputados de la CUP a canalitzar els comptes autonòmics.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha decidit plantejar canvis en els pressupostos perquè, finalment, els deu diputats dels a nticapitalistas s'avinguin a donar-los suport.

Des de Junts pel sí s'ha advert anat als socis independentistes que, en cap cas, cediran a la seva pretensió de retirar el projecte sencer i que ha de ser la CUP la que acabi retirant l'esmena a la totalitat.

Els membres del Go vern mantenen la confiança en poder comptar amb el suport d'aquests diputats .: en cas d'haver de prorrogar el s pressupostos la situació econòmica i el procés cap a la independència quedarien molt afectats .

Puigdemont ha recordat a la CUP que el Govern fa els deures i que pretén tramitar els pressupostos en benefici de tots els catalans i de la pròpia estabilitat parlamentària.

Per acontentar els diputats ex tremistas el president ha anunciat que, en els pròxims dies, passarà balanç dels compliments en relació als annexos de la declaració de desconnexió amb Espanya aprovada a la cambra catalana el passat 9 de novembre, dos mesos abans que la CUP cedís i acabés donant per bo un Govern de Junts pel si sense Artur M es en el mateix.

en els gairebé cinc mesos de legis latura els acords i les discrepàncies entre Junts pel si i la CUP han marcat el camí. Al final, després de cert to malestar entre els diputats, sempre s'ha arribat a pactar una solució que evités la ruptura obligant a convocar nous comicis.