Quantcast

Reobren les escoles de Seseña, excepte el del Quiñón

Després de vuit dies sense classe els nens de Seseña tornen avui a les escoles. El CSIC ha avalat la reobertura dels centres després de l'incendi del cementiri del pneumàtics de la localitat. Tècnics de l'IDAEA-CSIC i CIEMAT han pres mostres de l'interior dels col·legis, inclòs al CEIP El Quiñón el passat 26 de maig, i han valorat que estan en condicions de reobrir tots els centres. No obstant això, les autoritats han decidit mantenir tancat el centre del barri del Quiñón en atenció a la preocupació dels pares del barri.

Les tres dotacions de bombers que treballen en l'incendi segueixen removent la terra i els pneumàtics cremats perquè aquest acabi d'extingir-se. El foc desfermat el passat dia 13 de maig encara no s'ha apagat del tot i manté als veïns pendents de la direcció del vent i el fum tòxic. Se segueix recomanant cuidar-se de l'exposició al fum.

El conseller d'Educació, Cultura i Esports de Castella-La taca, Ángel Felpeto, ha explicat que si els alumnes perden més hores lectives, aquestes es recuperaran íntegrament.