Quantcast

L'OMT col·laborarà amb el Govern per desenvolupar la nova classificació dels allotjaments

El Govern signarà un acord de cooperació amb l'Organització Mundial del Turisme (OMT) per desenvolupar el nou sistema de classificació dels allotjaments turístics. Així, la voluntat d'aquesta cooperació és que aquest organisme pugui ajudar l'Executiu en la redacció dels reglaments que derivin de la Llei general de l'allotjament  turístic, que serà aprovada en breu per l'Executiu, tal com ha posat en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, per poder-la entrar a tràmit parlamentari.

Aquesta llei necessitarà, per al seu desplegament, de diversos reglaments. Per dur a terme aquest treball de cooperació amb l'Executiu, l'OMT comptarà, també, amb la participació de l'empresa Magma Hospitality Consulting, una consultora especialitzada en el sector.

Tal com ha comentat Cinca, aquests reglaments han de servir per fomentar la millora de la qualitat dels serveis i de l'atenció al client i ha afegit que aquest suport de l'OMT serà especialment interessant tenint en compte una homologació de l'oferta del país a una “qualitat òptima” i que “s'amotlli als estàndards internacionals”.

Adjudicació dels bons

D'altra banda, el ministre portaveu ha informat de la resolució d'una nova subhasta d'emissió de deute públic en forma de bons per un import de 100 milions d'euros. La demanda ha arribat fins als 168 milions d'euros, per tant l'adjudicació s'haurà de fer pel sistema de prorrateig. Jordi Cinca ha informat, a més, que les sol·licituds dels clients de Vall Banc, tenint en compte que quan es va obrir la subhasta aquest banc encara no era operatiu, s'han pogut canalitzar a través d'una altra entitat, en aquest cas BancSabadell d'Andorra.