Quantcast

Espot destaca a Viena les millores quant a la protecció dels menors dels càstigs corporals

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat en la Conferència Global d’Alt Nivell 'Cap a una infància lliure de càstigs corporals' celebrada a Viena, els progressos legislatius que ha assolit Andorra en aquest àmbit, i ha assenyalat que el país és part de la Convenció sobre els drets dels infants des del 1996 i del Conveni de Lanzarote per a la protecció dels nens contra l’explotació i l’abús sexual des del 2014. No obstant això, Espot ha assenyalat que abans d’aquesta modificació, els batlles i professionals vinculats a la defensa i protecció de la infància ja tenien al seu abast una normativa i protocols que feien possible actuar amb contundència contra el maltractament infantil.

Així, Andorra és un dels 49 països que han incorporat la prohibició dels càstigs corporals al Codi Penal, i es troba al capdavant així en la lluita contra l’eliminació total d’aquestes pràctiques. En aquest sentit, Espot ha remarcat que el compromís d’Andorra amb els drets humans sempre ha estat una prioritat principal per als governs del país. A més ha indicat que a banda de les accions legislatives, cal fomentar i aplicar polítiques que sempre tinguin en compte el principi de l’interès superior dels menors. En aquest sentit, ha reiterat el compromís del Principat amb l’objectiu que els menors puguin desenvolupar-se en un entorn favorable i lliure de maltractaments, i ha confiat que la celebració d’aquesta conferència permeti donar un impuls per promoure les reformes legislatives necessàries per assolir-ho.

En la conferència també hi han participat la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, la cap d’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ruth Mallol, i l’encarregada de negocis de l’Ambaixada d’Andorra a Àustria, Marta Salvat.