Quantcast

La Cerdanya, 31 de maig 2016: NOU EAIA AL PIRINEU

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies crearà un nou Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) al Pirineu. Ho ha anunciat a Puigcerdà el director dels Serveis territorials del departament, Joan Santacana. Actualment el departament disposa d’un equip a Tremp, que cobreix les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Solsonès, Vall d’Aran i la Cerdanya lleidetana. Amb la creació d’aquest nou EAIA, que s’ubicarà a la Seu d’Urgell, es dividirà aquest territori en dues parts, el que permetrà fer un millor seguiment dels infants i joves que atenen.

Els EAIA estan formats per professionals de la psicologia, la pedagogia i l’educació social, els quals reben els casos d’infants que es troben o podrien trobar-se en una situació de desemparament. Després d’avaluar les necessitats del menor, l’equip proposa les mesures més adequades per a cada cas i en fa un seguiment. L’EAIA del Pirineu té actualment 174 expedients oberts, 77 dels quals estan en fase de tutela per la Generalitat, 33 es troben en centres residencials i 44 estan en famílies pròpies o alienes. La resta d’expedients s’estan estudiant.
El Pirineu no disposa d’un centre residencial i els 33 nois i noies tutelats estan als centres que la Generalitat té a Lleida i a Vilanova de Bellpuig. En aquest sentit, Santacana ha explicat que s’està treballant perquè hi hagi un centre d’aquestes característiques al Pirineu, que pugui acollir entre deu i dotze joves.

Parlen al vídeo: JOAN SANTACANA, DIRECTOR SERVEIS TERRITORIALS DEPARTAMENT