Quantcast

El representant del copríncep francès s'acomiada d'un mandat marcat per l'afer BPA

Thierry Lataste, acompanyat del director de gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, ha estat rebut aquest dimarts al matí al Consell General per la subsíndica general, Mònica Bonell, i ha mantingut una trobada amb els presidents i presidents suplents dels tres grups parlamentaris: Ladislau Baró i Miquel Aleix (DA), Josep Pintat i Jordi Gallardo (Ld'A) i Pere López i Víctor Naudi (grup mixt).

Lataste ha assegurat que el seu mandat com a representant del copríncep francès ha estat marcat per la crisi BPA, que va esclatar dos mesos després d'assumir el càrrec. Preguntat per la resolució que s'ha portat a terme, ha dit que no li correspon a ell de fer una valoració, però que ha constatat que «les decisions s'han pres ràpidament i responent a les exigències internacionals».

Pel que fa a les negociacions per l'acord d'associació, Lataste creu que Andorra, per la seva situació geogràfica i els seus interessos econòmics, necessita un acord estable i que defineixi el camí de les relacions futures amb la Unió Europea. En aquest sentit, considera que les negociacions que s'han iniciat «van pel bon camí».