Quantcast

La Cerdanya, 30 de maig 2016: RECONEIXEN ELS 209 ANYS DE LA PASTISSERIA COSP

La Pastisseria Cosp de Puigcerdà acaba de rebre el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris que cada any atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. El president Carles Puigdemont fou l’encarregat de lliurar dimarts passat a Barcelona el guardó, que reconeix els 209 anys d’història de la pastisseria, una de les mes antigues de l’estat. Així ho demostra la llicència comercial que guarda l’establiment i que data del 24 d’agost de 1806. Segons diu, el 'Coronel Rafael de Zúñiga i Correa, Governador Polític i Militar de la vila de Puigcerdà en representació de Carles IV va autoritzar Antonio Cosp a fer i vendre pa de talla, pa de pessic i pastes'. Des de fa 25 anys, Susana Cosp, la sisena generació de pastissers i la primera dona, està al capdavant del negoci.

Aquest premi se suma als altres tres guardons que ja ha rebut la pastissera puigcerdanesa. En total, quatre per la seva trajectòria comercial i un diploma de mestra artesana. Entre les seves especialitats, destaca el mil fulls, les magdalenes o els cerdans de crema i cabell d’àngel.

Els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris reconeixen els establiments que al llarg de cent anys o més han ofert un servei de qualitat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania. A banda de premiar la pastisseria de Puigcerdà, també es va guardonar un bon nombre de comerços que han complert el seu centenari o han superat el llindar dels 150 anys d'activitat comercial, com ara Cal Sastret i Embotits Obach d’Organyà, a l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: SUSANA COSP, PASTISSERA