Quantcast

Els veïns de Gràcia qualifiquen d'insensata l'actuació policial

Lluny de pacificar i d'entrar en una via negociadora la situació al barri de Gràcia s'enquista per moments i aquesta setman a podrien continuar les mobilitzacions dels col·lectius alternatius.

Mentre els diferents líders polítics insten a la prudència i fan una crida a la negociació entre els afectats l'associació de veïns de Gràcia es troba molt molesta amb els successos dels últims dies i qualificat d'insensata l'actuació de la p < / strong> olicía catalana.

l'Associació de veïns de Gràcia defensa que el local, que complia amb tallers culturals i socials una missió rellevant a Travessera de Gràcia, hauria de reobrir-. < / p>

l'entitat ha assenyalat qu i els okupes feien una a bona tasca i ha reiterat la petició de trobar una solució dialogada.

Els veïns, recolzats per la Federació d'Associacions de veïns de Barcelona, ??han explicat que el desallotjament de l'anomenat banc expropiat és una mostra més de la manera en què s'ha resolt la crisi financera que va generar la bombolla especulativa.

l'Associació gracienc ha recordat que el local desallotjat havia estat un banc rescatat amb diners públics i venut, mesos més tard, a un preu ridícul. En lloc de formar part del sector públic va acabar a les mans d'un empresari privat que iniciarà un n uevo cicle especulatiu.

Els veïns denuncien que el barri de Gràcia està immers en una persistent pressió especulativa que està afectant a les persones de la t ERCERA edat i als comerços més antics de la zona. Per tot això, conclouen, les entitats del barri tenen i l dret de tornar a reclamar el local per a fins socials.

A més, en el mateix comunicat, cri tiquen amb duresa el anterior alcalde Xavier Trias que, en lloc de buscar una solució al problema, va pagar a amagats es un costós lloguer per evitar disturbis en plena precampanya electoral.

Els veïns afegeixen que el exalc alde convergent va retirar les ajudes que rebien moltes entitats socials mentre, de manera injustificada suf ragaba el cost del local, segons l'equip municipal va arribar a pagar 65.000 euros, i així s'evitava un conflicte al carrer com el que, des fa set dies, estan patint els residents a Gràcia.