Quantcast

Pau Gasol es planteja anar als Jocs de Rio pel Zika

Pau Gasol podria faltar a la cita olímpica de Rio de Janeiro del proper estiu. El pivot de la selecció espanyola ha confirmat en un acte publicitari celebrat aquest dilluns a Madrid que el virus de la Zika li genera una gran inquietud. "Espero que tant els comitès olímpics com les agències de salut informin de la situació i els riscos que hi ha al Brasil perquè els atletes puguin prendre una decisió sabent el risc que assumeixen ", ha apuntat l'exjugador dels Bulls.

Gasol considera que el problema de l'Zika va més enllà de l'esport, ja que hi ha molts aficionats que van a anar-hi que podria posar en risc la seva salut. "no m'estranyaria que alguns d'ells, de la mateixa manera que els atletes no participessin per no posar en risc les seves famílies " , concreta el català.

Pel que fa al seu futur a la NBA, un cop s'ha quedat com a agent lliure , ha assenyalat que no ha decidit res encara però que hi ha diverses coses que seran importants a l'hora de decidir el seu pròxim equip: "el projecte esportiu, la competitivitat de l'equip, el curt mitjà termini i les condicions que m'ofereixin. La qualitat de vida a la ciutat, la il·lusió del projecte … ".

No obstant Gasol, la selecció espanyola reduiria les seves possibilitats de guanyar medalla a Rio després que la FIBA ??permetés que poguessin participar en els Jocs que se celebren a l'agost a la capital brasilera.