Quantcast

El consum d'energia creix a l'abril un 1,1%

El consum d'energia al mes d'abril ha assolit un creixement de l'1,1% pel que fa a les tones equivalents de petroli (TEP), que han arribat a les 21.879 consumides. D'altra banda, el consum en megawatts hora (MWh) ha experimentat un creixement del 7,7%, assolint els 45.765. Les dades del Departament d'Estadística publicades aquest dilluns mostren també que al llarg dels 12 últims mesos el consum d'energia ha estat de 276.157 TEP i de 550.364 MWh, cosa que comporta una variació percentual negativa respecte al període anterior del 0,2% pel que fa al consum en TEP, mentre que el consum en MWh al llarg dels darrers mesos es manté constant. 

Pel que fa al consum de gasoil de locomoció i de gasolina, les dades d'Estadística mostren una davallada del 9% i el 8,3%, respectivament. D'altra banda, el fuel domèstic, amb un increment del 9,2%, i l'electricitat amb un augment del 7,7%, han assolit un creixement respecte a l'abril del 2015. Així mateix, durant el primer quadrimestre d'enguany hi ha hagut un consum d'energia en TEP de 106.272, és a dir, un 0,8% menys que el mateix període de l'any anterior. En valors positius destaca la gasolina, amb un 2,2% més. Per contra, han tingut valors negatius respecte al primer quadrimestre de l'any 2015 el fuel domèstic, amb un 3,2% menys, i l'electricitat, amb un 0,5% menys de consum.

D'altra banda, quant a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, el consum d'energia ha estat de 276.157 TEP, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al període anterior del 0,2%. Cal destacar la variació positiva de la Gasolina (1,3%). No obstant això, el consum de fuel domèstic ha disminuït un 1,9%, i també el del propà, que baixa un 1,2%.