Quantcast

El Dia d'Itàlia porta a Andorra el pianista Stefano Bollani, un referent del jazz europeu

Els amants de la música podran gaudir el proper dijous a l'Auditori Nacional d'Andorra a Ordino de l'espectacle ofert pel pianista Stefano Bollani, un refrent del jazz europeu, amb motiu de la celebració del Dia d'Itàlia. Bollani ofereix un espectacle ple de música, vitalitat i improvisació amb constant diàleg i complicitat amb el públic. El seu estil s'identifica amb el jazz americà, la música europea i les tradicions populars marcats per la seva empremta personal. 

Bollani inicia la seva trajectòria quan era un nen sota la influència del seu ídol d'infància, el cantautor, pianista i compositor napolità Renato Carosone. Als 15 anys, va començar la carrera professional tocant en grups de pop, rock i jazz. El 1993 es va graduar al Conservatori Cherubini de Florència. Tres anys més tard, coneix el virtuós trompetista Enrico Rava, i inicia una col·laboració que els va portar a fer centenars de concerts arreu del món i a enregistrar tretze àlbums amb els quals van obtenir múltiples guardons. Paral·lelament, Bollani ha estat estretament lligat a formacions de jazz i swing que també l'han fet valedor d'importants premis, com el New Star Award, l'any 2004.
La crítica el va lloar especialment per l'àlbum “Mi ritorni in mente” que contenia la versió de “Nature Boy”, original de Nat King Cole. També cal tenir present el reconeixement, el 1998, de Millor talent del jazz de l'any per part de la revista Música Jazz o el Laura honoris causa del Berklee College of Music de Boston, el 2010. A més, ha actuat en espais prestigiosos com el Teatre de la Scala de Milà o la plaça del Duomo i en esdeveniments d'alta rellevància com el Festival de San Remo.