Quantcast

El guanyador del Premi Carlemany 2015 apropa la seva obra als estudiants de segona ensenyança d'Encamp

La novel·la 'Vorejant els límits', guanyadora del Premi Carlemany 2015, ha començat la seva promoció a l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp, centre que aquest dilluns ha visitat el seu autor, Jordi Ortiz, per donar a conèixer a un grup de joves d'entre 15 i 16 anys el procés creatiu, els detalls sobre el món editorial, o les entranyes d'aquesta obra formada per 29 contes de temàtiques tan diverses com ara la sociologia, la cibernètica, la metafísica o la biologia.

L'escriptor ha considerat que és molt important poder realitzar aquest tipus de sessions per tenir un retorn dels seus escrits i confirmar que les impressions dels joves coincideixen amb les del jurat inicial del Premi Carlemany: nou estudiants d'entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d'Andorra.

Actualment, Ortiz treballa en un llibre infantil sobre una nena extraterrestre que arriba a la terra i ha de fer un treball a l'escola per descobrir el millor i el pitjor del planeta Terra. També espera finalitzar abans de l'estiu una obra juvenil que narra la història d'un nen que es va fent gran fins a arribar a l'adolescència i es troba amb un conflicte familiar en què els seus pares estan separats i el pare és violent. Segons el mateix escriptor, “m'he especialitzat a provocar”, ja que durant les primeres obres anava més amb compte però ara prefereix incitar al lector perquè s'involucri en la història i reflexioni.

Els treballs candidats al Premi Carlemany 2016 es podran presentar fins al 20 de juny i l'obra guanyadora es coneixerà al mes de novembre.