Quantcast

Nibali s'apunta el seu segon Giro amb remuntada i Chaves i Valverde, segon i tercer

Nibali va acabar vestit de rosa la 99 edició del Giro, que va concloure a Torí, i va inscriure per segona vegada el seu nom a la ronda ciclista italiana, que va tenir un podi final exclusivament llatí amb el 'Tauró', el colombià Esteban Chaves i l'espanyol Alejandro Valverde.

la vintena primera etapa -última- va acabar amb la victòria a l'esprint de l'italià Giacomo Nizzolo en una jornada que només es va animar quan l'escamot va arribar al circuit urbà final, al qual els corredors van haver de donar vuit voltes.

el quadre d'honor del Giro es completava amb Nizzolo -Trek-Segafredo- com mallot vermell per punts , Bob Jungels -Etixx-QuickStep- de blanc com a millor jove i l'espanyol Mikel Neu -Sky- amb el blau de rei de la muntanya.

Després de viure tot el ventall de sensacions, passant del turment de la crisi a la resurrecció en la penúltima jornada alpina i l'èxtasi del triomf final amb la seva exhibició en solitari de dissabte, Nibali va succeir a l'espanyol Alberto Contador com a guanyador del Giro més obert dels últims anys.

Tres anys després de guanyar el seu primer Giro, Nibali va renéixer a Los Alps i es va mostrar com el més fort en la fase decisiva d la ronda i aconsegueix d'aquesta manera la seva quarta "gran ". Fins avui havia guanyat un Tour (2014), un Giro (2013) i una Volta (2010) . Ara repeteix en la carrera rosa.

Valverde, debutant a la ronda italiana, va passar per diverses alternatives en les jornades decisives, però mai va perdre l'esperança de pujar al podi i el va recuperar en la penúltima etapa , per desgràcia Kruijswijk.

la 21a etapa i última, entre Cuneo i Torí, va baixar el teló de la ronda italiana amb un passeig triomfal de 163 quilòmetres que acabava en un circuit urbà de la capital del Piamontem i que només es va animar a 66 km de meta, quan van atacar dos corredors holandes és l'Lotto-Jumbo, Jos van Emden i Maarten Tjallingii.

A l'esprint final va arribar una vintena de corredors, entre els quals Nizzolo va ser el més fort i va saber aprofitar-se per posar el seu nom com a fermall al Giro 2016.