Quantcast

Vives al Rei i algunes esbroncades a Carmena en el Dia de les Forces Armades

Felip VI, juntament amb la Reina Letizia, ha presidit per segona vegada com a Rei l'acte central del Dia de les Forces Armades, que enguany se celebra per primera vegada amb un Govern en funcions. A les 12:30 en punt arribaven els Reis a la madrilenya plaça de la Lleialtat entre aplaudiments i crits de "visca la Corona" , "visquin els Reis" i "visquin les Forces Armades" dels centenars de persones que, amb banderoles d'Espanya, omplien el tram entre les places d'Atocha i Cibeles. M Mentrestant, l'alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, ha estat escridassada per una minoria dels assistents.

El monarca, abillat amb l'uniforme de capità general de l'Exèrcit de l'Aire i amb la bengala de cap suprem de les Forces Armades, passava revista a la força i va estar acompanyat pel cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), almirall Fernando García Sánchez, i pels caps d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, general Jaime Domínguez Buj; de l'Armada, almirall Jaime Muñoz-Delgado; l'Exèrcit de l'Aire, general Francisco Javier García Arnáiz; i el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa.

També hi han assistit, a més de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per primera vegada, la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa.

la companyia mixta d'honors ha estat composta per quatre seccions de l'univers i la Guàrdia Civil. Així, un total de 180 efectius van participar en aquest hissat solemne de l'ensenya nacional a Colón, que té 300 metres quadrats i pesa 35 quilos. Va ser hissada per primera vegada el 2001, quan es va substituir l'anterior pal de 21 metres per l'actual de 50.

En la desfilada protagonitzat per 734 militars, no ha faltat el vol de la patrulla Àguila, formada per set avions C-101 , dibuixant en l'aire els colors de l'ensenya nacional.

Després de l'acte, que ha durat uns 25 minuts, els assistents s'han dirigit a la recepció oficial que ofereixen els Reis al món militar al Palau Reial.