Quantcast

Espanya estarà en els Jocs Plçimpicos de Rio i l'Eurobasket 2017

La Federació Internacional de Bàsquet, FIBA, ha informat aquest divendres, després de reunir a Dublín, que totes les seleccions absolutes masculines que van ser suspeses, entre elles la d'Espanya, ocuparan les seves respectives places a les competicions que organitza, entre elles l'Eurobasket de 2017 i els Jocs de Rio 2016. "Cap selecció nacional està actualment afectada negativament per aquesta decisió. Totes les seleccions absolutes masculines ocuparan les seves places en les pròximes competicions organitzades per la FIBA ??Europa" < / em>, ha assenyalat l'organisme.

FIBA ??Europa necessita que "persisteixen les pràctiques contràries a la competició de Euroleague Commercial Assets (ECA)" , per la qual que seguirà vigilant la posició de les federacions nacionals en relació a aquestes pràctiques.

el 15 de maig passat, la FIBA ??ja destensó lleugerament el conflicte que manté amb ECA, en afirmar que les 16 federacions afectades "reaccionar convenientment" . Els membres del comitè executiu de la FIBA ??van constatar que les setze federacions sancionades o desapercebudes de sanció havien "reaccionat a favor de les decisions de FIBA ??Europa i en contra de les pràctiques de l'ECA" , anunciant un informe complet remès al consell directiu de FIBA ??per la reunió d'aquest divendres a Dublín.

FIBA ??Europa va comunicar el passat 16 d'abril a la Federació Espanyola l'exclusió de l'equip nacional masculí de l'Eurobasket 2017, i fins i tot dels Jocs Olímpics de Rio 2016, per considerar que l'entitat "dóna suport a les pràctiques il·legals de l'Eurolliga en permetre els acords amb les seves lligues i clubs".

en el text, FIBA ??Europa va justificar la "pèrdua del dret de participar en les competicions masculines absolutes" que organitza, entre les que s'inclou l'Eurobasket i el torneig olímpic, d'un grup de federacions entre les que es troben, entre altres, Espanya, Itàlia, Grècia i Turquia. Alguans de les potències del bàsquet mundial. Altres federacions sancionades o suspeses eren Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Montenegro, Macedònia, Rússia, Bòsnia i Hercegovina, Lituània, Israel i Polònia.

" Qualsevol federació nacional que doni suport a les pràctiques il·legals de l'Eurolliga permetent que les seves lligues o clubs arribin a acords amb l'Eurolliga o amb qualsevol altra entitat directament o indirectament relacionada amb ella, perdrà automàticament el dret a participar en competicions de seleccions masculines de categoria absoluta organitzades per FIBA ??Europa " , va assenyalar llavors la FIBA.

FIBA ??Europa acusava la federació espanyola de " donar suport o participar de pràctiques antiesportives que són contràries a les normes de competició i als principis de FIBA ??i FIBA ??Europa" .

el passat 12 de maig el Consell Superior d'Esports (CSD) va resoldre anul·lar l'acord assolit el 4 d'abril per l'Assemblea General de l'ACB en què acceptava la proposta de competicions internacionals de l'Eurolliga.

en la seva Assemblea General del 4 d'abril, l'ACB va decidir acceptar la proposta de competicions internacionals de l'Eurolliga, tot i que admetia la lliure participació dels clubs espanyols a la Lliga de Campions que la FIBA ??pretén posar en marxa a partir de la propera temporada.