Quantcast

La Cerdanya, 27 de maig 2016: DEMANEN MÉS COORDINACIÓ PER ATENDRE EMERGÈNCIES

Els serveis d’emergències mèdics demanen més coordinació a les administracions per poder donar una millor resposta a les zones de muntanya i frontereres. Així ho ha expressat el cirurgià de l’Hospital de Cerdanya, Toni Veres, durant el I Congrés Internacional d’helicòpter Sanitari HEMS per a adults i pediàtrics que aquest divendres ha tingut lloc a Puigcerdà. Veres creu que aquest tipus de trobades serveixen precisament per aconseguir una millor coordinació.

El cirurgià i codirector del congrés també veu necessari que l’Hospital de Cerdanya disposi d’una base aèria pròpia amb un helicòpter medicalitzat, ja que es tracta d’un centre aïllat. D’aquesta manera es podria millorar l’atenció que reben els ciutadans, sobretot durant l’època hivernal quan l’hospital rep els esquiadors accidentats.

Per la seva banda, el vicepresident del SEM, Jaume Estany, ha remarcat la importància de garantir un bon servei a tots els ciutadans, siguin on siguin, i ha explicat que gràcies als helicòpters medicalitzats es pot atendre els pacients amb una gran rapidesa.

A Catalunya hi ha actualment quatre bases amb helicòpters medicalitzats, una d’elles a Tremp que dóna cobertura a tot el Pirineu. El congrés ha reunit a la capital ceretana més d’un centenar de professionals de Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Andorra i Sud-amèrica.

Parlen al vídeo: TONI VERES, CODIRECTOR CONGRÉS I CIRURGIÀ HOSPITAL CERDANYA – JAUME ESTANY, VICEPRESIDENT SEM