Quantcast

Colòmbia confirma que l'ELN té a Salut Hernández

Colòmbia ha confirmat que el Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) té segrestada la periodista espanyola Salut Hernández , a més de dos colombians , Diego D'Pablos i Carlos Melo, desapareguts en el Catatumbo.

El ministre de Defensa del país llatinoamericà ha declarat que "puc comunicar a la tarda d'avui que, amb base a informació d'intel·ligència recollida fins al moment, fins fa tot just unes hores, es confirma amb certesa que l'ELN és el responsable d'aquestes desaparicions dels tres professionals ".

Hernández és corresponsal d'El Mundo a Colòmbia i columnista del diari de Bogotà El Temps. Als seus companys d'aquest últim els va comunicar que "estaria per unes hores incomunicada en aquesta regió desenvolupant el seu ofici com a periodista" .

L'espanyola va desaparèixer el passat dissabte al municipi del Tarra, prop de la mateixa zona on també se'ls va perdre la pista als altres dos periodistes. Segons el Govern colombià, Hernández s'hauria reunit amb l'ELN per fer un treball periodístic.

Les negociacions de pau són complicades en aquesta zona amb la guerrilla i asseguren que no podran mantenir-se si no alliberen als tres segrestats, entre ells Hernández , i han anunciat que estan preparats "en cas que la seva intervenció sigui requerida" .