Quantcast

Facebook i Microsoft uniran EUA i Espanya amb cable submarí

El projecte ha estat batejat com a 'Marea' i tindrà la capacitat de transmetre 160 terabits per segon , 16 milions de vegades més ràpid que una connexió d'internet domèstica, el que el converteix en el cable transatlàntic amb la banda més ampla que existe.La infraestructura la gestionarà l'empresa Telxius Telecom, creada recentment per Telefónica.

amb el creixement imparable de gegants d'internet com Facebook, aquestes empreses estan buscant maneres de controlar la infraestructura que utilitzen per connectar els seus centres de dades i operar de manera més eficient. El cable submarí s'espera que estigui operatiu a l'octubre de 2017 i el seu tràfic donarà prioritat a les necessitats de Facebook i Microsoft.

El gran nombre de cables de telecomunicacions que uneixen les dues ribes de l'Atlàntic s'originen a Nova York, però 'Marea' està situat més al sud, a prop del centre de dades que Facebook té en Rutherford (Carolina del Nord) " El cable Marea ajudarà a satisfer la major demanda d'alta velocitat i fiabilitat per a la connexió en el núvol i els serveis en línia de Facebook i Microsoft i els seus clients ", van informar les empreses en un comunicat conjunt. L'objectiu d'aquest innovador cable és crear la "nova generació d'infraestructura d'internet" .

Microsoft utilitzarà aquest nou element per als seus serveis en el núvol, com els de la plataforma Azure, del dispositiu Xbox o de serveis com Skype o Office.