Quantcast

Independència? El deute catalana té tant risc com la de Bangla Desh

L'agència de qualificació Moody 's ha anunciat als inversors la seva dura decisió de degradar el deute de la Generalitat de Catalunya des del seu actual nivell de bo escombraries de Ba2 al de Ba3 "amb perspectiva negativa ".

Aquest enfonsament suposa la pitjor nota mai atorgada per Moody 's a una comunitat espanyola i la situa, per exemple, per sota de Nigèria i Bangla Desh , encara que segueix per sobre de Grècia, això sí. Al fil de l'anterior, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, oferirà aquest divendres un discurs institucional en la reunió anual del Cercle d'Economia a Sitges.

Els analistes de l'agència ofereixen tres raons fonamentals per a la rebaixa del deute català per sota del nivell del bo porqueria: "el deute de la regió seguirà augmentant en els pròxims anys" ; "amb l'actual sistema de finançament autonòmic, serà molt difícil de posar remei a la situació financera de Catalunya, inclosa la seva elevat deute" ; i " el fet que el Govern de la Generalitat està en minoria, perquè fa difícil que prengui decisions d'ajust ".

El Govern de Puigdemont té un deute que suposa el 320% dels seus ingressos i és 'la més alta de totes les comunitats autònomes' en arribar a 73.000 milions.