Quantcast

Coses que no sabies que s'heretaven genèticament

-

1
¿Tindrà el meu fill els ulls blaus com el seu pare? ¿Traurà el nas de la seva mare? ¿El pèl de les

¿Tindrà el meu fill els ulls blaus com el seu pare? ¿Traurà el nas de la seva mare? ¿El pèl de les seves àvies? La genètica ens determina els trets físics, els gens , l'alçada … Tot. Però la veritat és que hi ha moltes coses, molts trets de la personalitat i declinacions emocionals que també passen de pares a fills sense que ens ho plantegem. Si ets addicte al cafè, molt probablement la teva descendència també ho sigui. T'expliquem el que has de teus pares i el que tindran els teus futurs fills. L'esperit aventurer Entre escollir muntar-te en una atracció amb molts lupins i quedar-te sota mirant, està la teva personalitat. Aquest amor pel risc, l'adrenalina i l'aventura s'hereta del pare o de la mare, així com el fet de preferir no muntar-ni en una sínia. Un estudi del Centre d'Investigació del Càncer Fred Hutchinson als EUA va trobar un gen que determinava el desenvolupament de l'amígdala que s'encarrega de les emocions dins el cervell, les mateixes que intervenen en practicar esport extrem o, per contra, morir-te de vertigen amb només pensar-ho. El gen determina que si es té una còpia, es tindran pensaments temeraris. La memòria emocional i les respostes abans les situacions que provoquen por són pràcticament iguals que les que senten els nostres progenitors o, almenys, un dels dos.

Atrás