Quantcast

Els abonats a Internet i a la telefonia mòbil continuen creixent

Les dades estadístiques en matèria de telecomunicacions de l'abril del 2016 continuen evidenciant l'increment que experimenta el nombre d'abonats a Internet de banda ampla i a la telefonia mòbil, alhora que continua el descens dels abonats de telefonia fixa. Concretament, la telefonia fixa compta amb 43.449 abonats, mentre que 71.856 persones estan abonades als serveis de telefonia mòbil i 30.674 a Internet de banda ampla.

Val a dir també que el tràfic telefònic en minuts sense Internet, durant el mes d'abril, se situa en 16,48 milions, amb una variació percentual positiva de 0,1% respecte al mes d'abril de l'any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 10,93 milions de minuts (66,3% del total i amb una variació percentual positiva del 4,7%), i pel que fa al tràfic internacional, s'ha situat en 5,55 milions (33,7% del total i amb una variació percentual negativa del 7,9%).

Les dades referents al primer quadrimestre d'enguany també reflecteixen un descens pel que fa a la telefonia fixa, ja que hi ha hagut una variació percentual negativa del 6,6%. Per contra, hi ha hagut un increment en telefonia mòbil, del 6,3%, i en els abonats a Internet de Banda Ampla, del 6,0%.

Finalment, quant als abonaments per servei, les dades mitjanes dels darrers 12 mesos situen en 44.796 abonats per la telefonia fixa amb una variació percentual negativa del 5,2% respecte al període anterior. Pel que fa a la telefonia mòbil, compta amb 69.984 abonats amb un creixement del 6,5%, i per Internet de banda ampla els abonats se situen en 30.030, la qual cosa representa també un increment positiu del 5,9%.