Quantcast

Víctor Gutierrez, un altre esportista que surt de l'armari i

"Espero que la meva sortida de l'armari serveixi per trencar un tabú dins de l'esport", diu el jugador de waterpolo espanyol Víctor Gutiérrez a la portada de la revista Shangay. Mentre espera per concentrar-se amb la selecció per preparar els pròxims Jocs Olímpics , el jugador fa pública la seva orientació sexual per "responsabilitat, com a esportista gai, vull donar la cara" . < / span>

El jugador ha esperat per fer-ho després d'haver assolit "la maduresa esportiva i personal necessària" , perquè considera molt important la visibilitat. " hi ha hagut més de setanta agressions homòfobes a Madrid en el que portem d'any, és una realitat que vivim. I no hi ha gairebé esportistes que diguin que són gais. Però, segons la meva experiència, la gent ha canviat; com a esportista, tot el que viscut és absolutament positiu ".

el boia del club madrileny Real Canoe es converteix així en el segon olímpic espanyol obertament gai < / strong>, després que el patinador Javier Raya, participant en els últims Jocs de Sochi 2014, fos el pioner fa poc més d'una setmana després de publicar una foto al costat del seu nuvi a les xarxes socials.

Víctor Gutiérrez justifica la seva tranquil·litat per sortir de l'armari en el fet de tenir el suport de la seva família, però la seva experiència en el seu entorn com a esportista d'elit ha estat fonamental . "Mai m'he assegut amb el president del meu club, l'entrenador i els companys per dir-ho. Al final, és la meva vida i faig el que vull, però quan estàs en un equip d'elit, convius amb moltes persones amb les que estretes llaços, i amb ells sempre he compartit la meva vida ". Gutiérrez assegura que, amb tot, "mai m'he trobat amb ningú que m'hagi jutjat com a esportista per la meva condició, sempre ha estat en funció del meu rendiment ", insisteix.

defensa la llibertat de qui decideix no fer-ho públic, però creu que les coses "serien més fàcils" si sortís de l'armari una gran figura mundial d'algun dels esports més mediàtics . I és que hi ha hagut molt poques sortides de l'armari estant en actiu al més alt nivell. La tennista Martina Navratilova va ser una pionera en fer-ho públic en els anys vuitanta, i Amelie Mauresmo va seguir els seus passos i es va declarar lesbiana als 19 anys després de guanyar l'Open d'Austràlia. Fa dos anys, el jugador de futbol americà Michael Sam es convertia en el primer en el seu esport a donar el pas, el que li va valer el suport del president Barack Obama.