Quantcast

La tràgica història de l'home que recorda coses que mai va viure

La memòria no és capaç d'emmagatzemar totes les dades que es generen al nostre voltant al llarg dels dies. Quan aquesta comença a esvair-se o es perd, ja sigui per edat, malaltia o conseqüència d'un accident, és molt dur, però ¿t'imagines que el teu cervell recordi coses que mai has viscut?

Això és el que li passa a Matthew , el protagonista d'un estrany cas el problema no és exactament l'amnèsia. A partir de patir una lesió cerebral, aquest jove pateix un mal, conegut en psicologia com ' confabulació '.

La seva tràgica història es remunta a quan va començar a patir mals de cap, visió doble i pèrdua de sensibilitat en els dits. Ràpidament, va anar al metge i el van enviar a operar d'urgència.

En un primer moment va començar a patir problemes de pèrdua de memòria, però la generació de records ficticis va venir després. En tornar a la seva empresa, va rebre el suport i la comprensió del seu cap i companys de treball, però per a ell, el record era que estava a punt de ser acomiadat.

Tal com explica el mateix Matthew a bloc ' Future 'de la BBC, "el cervell no és simplement una màquina de fabricar realitats. Hi ha diferències entre el que perceps i el que la teva ment genera per fer-te comprendre el món en què vius ". El que fa el seu cervell és que quan no recorda alguna cosa, ràpidament es crea un record per omplir el buit que queda buit.

Per això, Matthew sempre porta a sobre una llibreta en la qual apunta els esdeveniments més rellevants.