Quantcast

Alt Urgell, 24 de maig 2016: ANELLAMENT DE VOLTORS A ALINYÀ

Dins del programa de reintroducció del voltor negre al Pirineu que es va inciar el 2007, aquest maig s’han marcat sis exemplars d’aquesta espècie de carronyaire a Alinyà. El marcatge que es fa a aquests animals en el moment de posar-los en llibertat en permet un seguiment minuciós a través d’un transmissor. Tot i que només durant els seus primers temps en llibertat.

Els exemplars porten un any al tancat d’aclimatació d’Alinyà i després de ser marcats passen uns quants dies més en captivitat i llavors són allibertats amb la idea que s’adaptin a la Reserva d’Alinyà.

Enguany ja es poden comptabilitzar al Pirineu dotze parelles de voltor negre, una població relativament petita però important si es té en compte que va desaparèixer fa uns 100 anys. També es té en compte la convivència amb les altres tres espècies de rapinyaires de la zona que són el voltor comú, el trencalòs i l’aufrany.

Un altre dels objectius del projecte de reintroducció és el de comunicar poblacions de voltor negre.

El projecte de reintroducció del voltor negre està liderat per la Generalitat de Catalunya però compta amb la col'laboració d’altres institucions i associacions com TRENCA, GREFA i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Parlen al vídeo: VÍCTOR GARCÍA Ministerio de medio ambiente. Unidad especialistas en manejo de fauna – ERNESTO ÁLVAREZ President GREFA – JORDI DALMAU Aubèrria- equip gestor de la muntanya d’Alinyà