Quantcast

Junqueras no contempla un avançament electoral a Catalunya

El vicepres Idente econòmic del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha expressat que, en cas que l us deu diputats de la CUP no s'avinguin a aprovar els pressupostos que avui ha presentat al Parlament, s'optarà per la via de la pròrroga pressupostària.

Junqueras ha descartat q ue el Govern tingui la intenció de convocar eleccions anticipades quan han transcorregut poc més de 4 mesos de la legislatura.

Sense obviar que és difícil trobar suports en la f ormació anticapitalista, Junqueras ha recordat que aquests pressupostos contenen 874 milions d'euros q ue tenen fins socials. Per al vicepresident econòmic seria contradictori que la CUP s'oposés a la seva aprovació.

El dirigent republicà ha deixat a la potestatiu d del president la responsabilitat final de convocar els comicis tot i que ha subratllat que molts governs en el món funcionen amb els pressupostos prorrogats.

el projecte de pressupostos es som eterá a debat parlamentari el 8 de juny, en dues setmanes, ia punt de caramel per a l'inici de la campen a electoral del 26 de juny.

en el cas que els PRESUPUE aquests no s'aprovin en aquest mes de juny el debat pot sostenir-se fins a una decisió final fins el 20 de juliol . El Govern i l'equip de diputats de Junts pel sí que negocia amb la CUP disposa de dos mesos per fo rmalizar un acord.

El passat cap de setmana la nansa mblea de la formació d'extrema esquerra va decidir deslligar-se dels compromisos adquirits el passat mes d'en ero quan va optar pel seu suport a un executiu sobiranista sota la presidència de Carles Puigdemont.

Junqueras ha sentenciat que aquests són els millors pressupostos que podia presentar el seu departament i, a més, s'han confeccionat amb sentit d'Estat, amb la finalitat de servir als ciutadans i impulsar la Catalunya independent.