Quantcast

Ordino treu a concurs el projecte d'una xarxa de calor per a edificis públics

El Comú d’Ordino convoca un concurs nacional, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, per a la realització d’un projecte de xarxa de calor per al subministrament d’energia calorífica per abastir de calefacció i aigua calenta sanitària els edificis públics del poble d’Ordino. El procés es posa en marxa aquest dimecres amb la publicació de les bases consultables al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) i el termini per a la presentació dels projectes s’allargarà fins al 23 de juny.

Aquesta iniciativa dóna continuïtat al treball de la Taula d’Energia del Comú d’Ordino, creada durant la legislatura anterior, després d’haver consolidat la reforma energètica al Centre Esportiu d’Ordino per donar prioritat a l’ús de les energies renovables i l’eficiència energètica. L’excedent d’energia generat per la caldera de biomassa i la producció de plaques solars tèrmiques, instal·lades al Centre Esportiu d’Ordino (CEO), es reconduirà per a usos públics amb el sistema de redistribució d’energia que es coneix com a ‘district heating’.

Marc Pons, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del Comú d’Ordino, ha explicat que “es busca un millor aprofitament de les infraestructures energètiques per reduir significativament els consums energètics i les emissions de CO2, tal com hem aconseguit al CEO, i alhora rebaixar la despesa econòmica d’altres equipaments en matèria energètica com poden ser la Casa Pairal o l’Escola bressol”.

Els projectes que es presentin al concurs públic hauran de tenir en compte l’avaluació de l’impacte ambiental, la seguretat de l’obra i la configuració integrada a la xarxa viària amb un cost estimatiu de 200.000 euros, i es preveu realitzar-se durant el 2017. L’empresa adjudicatària haurà de definir l’obra en 90 dies, a partir de la contractació pel Comú d’Ordino i s’obrirà un nou concurs públic per a la seva adjudicació.