Quantcast

AM.- La Copa del Món de BTT preveu 700 corredors i l'assistència de 35.000 persones

Després d'acollir els mundials de BTT i que la Unió Ciclista Internacional (UCI) els concedís l'organització d'una prova de Copa del Món per als propers tres anys, aquest dimarts s'ha presentat la prova d'enguany, a 100 dies de la seva celebració. La competició tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre i consisteix en una prova de descens i una de 'cross-country'. Així ho han explicat els seus responsables, que han recordat que el circuit de la Massana és el segon més ben valorat del món, per darrera del de Fort Williams (Escòcia).

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha aprofitat l'acte per anunciar que, a banda de les proves de Copa del Món, l'any vinent i l'altre també es disputaran al Bike Park de Vallnord els Mundials Màsters, una setmana abans de la prova estrella. Així, enguany el pressupost per organitzar la Copa del Món és de 700.000 euros, i la xifra s'elevarà a 800.000 de cara al 2017 i 2018.

Si bé els mundials de l'any passat van atreure fins a 70.000 espectadors, enguany la previsió és d'uns 35.000 assistents. Està previst que hi participin uns 700 corredors de 129 equips provinents de 30 països de tot el món i, tenint en compte que la prova se celebrarà després dels Jocs Olímpics, es podrà comptar amb la presència dels campions olímpics en aquesta disciplina.

L'acte d'aquest dimarts ha comptat amb la presència del cap de Govern, Toni Martí, com a president d'honor del comitè organitzador. Martí ha destacat els punts forts d'Andorra com a motius pel quals el país és atractiu per acollir esdeveniments esportius d'alt nivell. «Si la imatge d'Andorra no fos bona, no tindríem tot això», ha destacat. També ha remarcat que la clau per organitzar projectes ambiciosos com aquest és «mantenir la unitat», i per últim, ha assegurat que l'objectiu del Govern és fer el possible perquè, no només la Massana, sinó cada parròquia pugui reeixir en els seus projectes d'atracció turística.