Quantcast

La milonga i el tango seran els protagonistes del concert de l'ONCA amb motiu del Dia de la Parròquia

Amb motiu dels actes de celebració del Dia de la Parròquia, el Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, organitzen el concert 'De ‘La cumparsita’ a Piazzolla', a càrrec de l'ONCA i el bandeó el solista uruguaià Enrique Tellería. A la formació andorrana també s'hi comptaran el percussionista andorrà Lluís Cartes i els col·laboradors habituals de Tellería: Anna Barbero al piano i Pietro Marmora al contrabaix. El concert tindrà lloc el dijous 9 de juny, a les 20.30 hores, a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i compta amb la col·laboració del Comú.

El repertori de 'De ‘La cumparsita’ a Piazzolla' és una producció que es va estrenar en el dotzè cicle ONCA al Palau de 2016. Un programa dissenyat pel mateix Enrique Tellería que fa un recorregut per temes propis i obres populars. La milonga, el tango tradicional i el contemporani es fusionen en una visió molt personal on el bandoneó estarà acompanyat d’uns arranjaments per a orquestra de corda, piano jazz i percussions, amb una formació de dinou músics.

El repertori repassarà algunes de les peces més emblemàtiques d’Astor Piazzolla, com 'Milonga del ángel', 'Invierno porteño', 'Adiós Nonino' i 'Libertango'. També la popular composició 'El día que me quieras' de Carlos Gardel, dues obres de Tellería, 'De la villa' i 'For you princess' i, donant títol al concert, s’interpretarà 'La cumparsita,' de Gerardo Matos Rodríguez.

Tellería és considerat un dels experts del bandoneó. Aquest músic uruguaià ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, New Tango Ensemble (Barcelona), Sinfónica de Sevilla, Banda Sinfónica de Madrid, Banda Simfònica de València i Banda Municipal de Barcelona, entre d’altres. Destaca la seva labor musical a Llatinoamèrica com a intèrpret, arranjador i director musical. Ha treballat amb artistes com Serrat, Sabina o Raimundo Amador. El tango de Tellería introdueix molts modernismes, i en cap cas no segueix un estil ortodox, atès que li agrada fer fusió amb el jazz.