Quantcast

L'ecologista Van der Bellen guanya les eleccions a Àustria

Alexander Van der Bellen s'ha convertit en el president d'Àustria gràcies al vot per correu durant la segona volta dels comicis, superant així al candidat d'ultradreta Norbert Hofer del Partit de la Llibertat, que havia guanyat a la primera volta.

El candidat progressista es va imposar aquest diumenge amb un 50,3% dels vots . Amb el recompte de les urnes, Hofer comptava amb el 51,9% del suport popular. En aquest moment, només 144.000 vots el separaven de Van der Bellen, però després de l'escrutini de les 700.000 paperetes enviades per correu , els resultats van donar la volta per complet.

Fins i tot abans que el ministre de l'Interior d'Àustria, Wolfgang Sobotka , anunciés els resultats definitius, el mateix Hofer ha reconegut la seva derrota en un missatge al seu compte de Facebook. "Per la seva ja que avui estic trist. M'hauria encantat haver pogut vetllar pel nostre meravellós país com a president federal", va indicar el polític ultranacionalista.

el triomf d'un ecologista al més alt càrrec de l'Estat seria una novetat, encara si Van der Bellen, europeista convençut i antic líder dels Verds ', s'ha presentat com a candidat independent.