Quantcast

Mas proposa un plebiscit pur a Catalunya

El expreside nt de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha proposat la celebració d'un plebiscit pur explicant el s vots dels ciutadans i no els escons per acabar de definir la situació política que es viu en aquesta comunitat.

Per a Mas aquesta s eria l'alternativa al referèndum d'autodeterminació que només avala a Espanya Podem i que sembla impr obable que pugui dur-se a terme.

Mas ha criticat estima rgamente a la candidatura d'unitat popular que valora imprescindibles els actes de desobediència a l'És tat com a condició per continuar donant suport als 62 diputats de Junts pel sí al Parlament de Catalunya.

l'expresident ha rec ordado que qui fos conseller d'economia en el seu gabinet, Andreu Mas-Colell, ja va incorporar un incompliment ment del dèficit obligat per l'Estat.

Mas ha incidit en q ue aquesta va ser la justificació que l'Estat iniciés un procés de recentralització amb retallades a la comunitat que o bligaron a virar en una direcció oposada a la que s'havia pres.

El president de CDC ha advocat per atenir-se a la situació política ia la realitat que ara mateix envolta a Catalunya, agradi o no agradi. En aquest sentit ha afegit que quatre discursos o una manifestació no seran suficients per aconseguir la independència.

Mas ha recordat que Junts pel sí que té un contracte pactat amb la CUP i que, quan finalitzin els 18 mesos consensuats en el pro procés constituent, s'haurien de celebrar unes eleccions plantejades com un plebiscit pur en el que s'expliquin només vots.

l'expresident assegura que l'avantatge d'aquest plebiscit pur és que força els unionistes a anar a votar amb el que ningú podrà dir que el resultat de les urnes no reflectirà la realitat política a Catalunya.

Sobre la polèmica fiscal qu i els últims dies ha enfrontat al vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, amb altres dirigents de Junts pel sí, Mas ha assenyalat que la pressió fiscal a Catalunya és ja molt elevada i, en aquesta direcció, no cal pujar res sinó baixar l'IRPF de les rendes més baixes.

Mas s'encarregarà de preparar laborar en les pròximes setmanes el congrés extraordinari de CDC que se celebrarà el proper mes de juliol. La m ilitancia ha decidit canviar el nom del partit i passar full d'uns anys marcats per la corrupció d'alguns dirigents d'aquesta formació política.