Quantcast

Una tempesta de pedra i vent afecta unes 2.000 hectàrees de cultius del Segrià sud i les Garrigues

ACN La Granja d'Escarp.-Una tempesta de pedra i vent que va tenir lloc ahir diumenge a la tarda ha afectat unes 2.000 hectàrees de cultius al Segrià sud i part de les Garrigues. En concret, al Baix Segre en municipis com la Granja d'Escarp l'afectació en fruita dolça arriba al 100% i la força del vent fins i tot va partir per la meitat arbres fruiters en algunes finques. A les Garrigues, la pedra va fer mal a unes 800 hectàrees d'ametller amb afectacions entre el 50 i el 10% d'ametlla picada i un 10% més que van caure al terra. El director dels serveis territorials d'Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, s'ha reunit aquest dilluns amb alcaldes i productors de la zona afectada i ha instat a Agroseguro a fer els peritatges de forma ''ràpida i eficient'' per donar resposta als afectats.