Quantcast

Sortides guiades als parcs naturals del país i tallers familiars per celebrar el Dia Mundial de la Biodiversitat

El Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i la Vall del Madriu-Perafita-Claror seran els grans protagonistes de la VI jornada de la Biodiversitat d'Andorra, que se celebra el proper dissabte, 28 de maig en motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat. Està Organitzat pel Centre Andorra Sostenible i el Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya d'Andorra (CENMA).

Durant la jornada s'han programat activitats com un taller sobre arbres i arbustos que es farà a les parts baixes del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, i que té com a objectiu identificar les espècies que s'hi troben i conèixer algunes de les seves curiositats. També es farà un taller sobre la diversitat natural de Sorteny, partint d'una sortida que convida a descobrir una petita part de la diversitat de la fauna i flora del Parc natural. Al parc té una gran varietat d'hàbitats del medi subalpí i en particular es podrà visitar una zona de molleres. Pel que fa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, s'ha organitzat una sortida pel camí de la Muntanya. S'observaran tant elements naturals d'interès (fauna, flora, geomorfologia, aigua), com culturals (murs de pedra seca, el camí empedrat, les bordes, els cortals).

Finalment, i durant tot el matí, també hi haurà una proposta lúdica i familiar, en aquest cas, al Parc Central d'Andorra la Vella, que porta com a títol 'Matí de jocs. Enreda't amb la biodiversitat'.

Tots els tallers començaran a les 9:30h i acabaran abans de les 14:00h. Les activitats són gratuïtes però cal inscriure's prèviament al CENMA.