Quantcast

La periodista Salut Hernádez-Mora, segrestada per la guerrilla a Colòmbia

Salut Hernández-Mora, periodista espanyola que treballa com a corresponsal per a El Mundo a Colòmbia, ha estat segrestada per la guerrilla, segons han confirmat fonts militars. Compte El Món que el periodista va ser vista per última vegada el dia 21 a la regió de Catatumbo, a la zona nord del país, on es trobava fent un reportatge.

L'última activitat de la periodista es va produir al municipi del Tara, on va informar via Twitter d'una protesta dels pagesos per la desaparició de dos nens. Segons han confirmat fonts locals a El Mundo, aquests ja han aparegut. No així Salut, qui després d'aquest episodi , que es va produir dissabte, va començar a preocupar als seus companys de professió quan en arribar el diumenge no va enviar la seva crònica dominical al diari colombià 'El Tiempo', tal i com venia fent des de fa anys. Salut mai havia faltat a l'enviament de la seva crònica.

Col·laboradora de la secció d'Internacional d'El Mundo des de 1999, no és la primera vegada que aquesta periodista té conflictes amb la guerrilla. No obstant això preocupa que l'ELN sol emetre un comunicat que en aquest cas no s'ha produït.

Qui sí que ha fet declaracions públiques ha estat el president de Colòmbia, Juan Manuel Satos, qui assegura haver posat tots els mitjans necessaris per trobar la periodista espanyola.

Vaig ordenar a força pública prioritat i dedicació per establir el parador de la periodista @saludhernandezm

& mdash; Juan Manuel Santos (@JuanManSantos) 23 maig 2016