Quantcast

El Barça aconsegueix el doblet en guanyar la Copa a un gran Sevilla (2-0) en la pròrroga

Dues recents campions sobre el céspede del Vicente Calderón. El Barcelona, ??campió del Lliga i el Sevilla, campioníssim per tercera vegada consecutiva de l'Europa League es mesuraven per la Copa del Rei, mentre la normalitat respecte d'himnes i banderes tornava al futbol, ??amb centenars d'aficionats del Barça lluint la bandera d'Espanya al Calderón, mentre altres s'ufanaban amb algunes estelades a les mans. Què més dóna? Tots dos equips ahir es van obstinar a brindar un bon espectacle de futbol i, per moments, ho van aconseguir.

El Barça volia tenir la pilota, com sol ser costum i buscar fer mal des de la possessió i les passades interiors als tres de dalt. El Sevilla, a pressionar el Barça. Però que s'esperava no va sortir. El sevilla va voler més la pilota del que s'esperava i va pressionar una mica més amunt del que es podria esperar . I d'aquesta pressió va néixer el domini dels sevillans. No amb la possessió, però sí amb un punt més d'intensitat i verticalitat per crear més perill que els culers una vegada que només Iniesta i, per moments, Messi, van estar a l'altura en el primer temps.

Així, amb possessions llargues del Barça i picades d'intensitat en cada robatori del Sevilla va arribar el minut 36. Pilota llarga d'Iborra per Gameiro que guanya la posició a Mascherano per enfrontar només el mà a mà amb Ter Stegen . Un metre abans d'entrar a l'àrea el 'Jefecito' va cometre un error d'embalum agafant el davanter francès i enderrocant-lo. La jugada no deixa lloc a dubtes. Roja per ser l'últim defensor i falta fora de l'àrea. L'ha llançat magistralment Banega, forçant l'estirada del porter alemany del Barça que ha enviat la pilota al servei de córner.

El Barça, molt tocat, però no enfonsat esperava el descans com a aigua de maig mentre el Sevilla creixia i creixia tot i no anar decididament a pel partit. Una cosa que li va posar costar fet i fet el títol coper. Perquè els catlanes van poder marcar abans de la parada quan en el 43, a servei de córner, un gran cop de cap de Piqué va poder avançar el Barça. I una combinació de Neymar i Messi dins de l'àrea va posar dels nervis a Emery.

La represa ha estat marcada per un guió gens habitual. El de veure el Barça tancat enrere i assetjat contra la seva porteria. Un setge que ha practicat el Sevilla sense perdre gens de la intensitat del primer temps. Ocasió rere, per moments semblava que només era qüestió de minuts que el Sevilla perforés la porteria de Ter Stegen, però els minuts passaven i el gol no arribava.

SI l'expulsió posava costa amunt el doblet que pretenien a Barcelona, ??un nou contratemps en forma de lesió de Luis Suárez venia a filar encara més prim. Un trencament a la part posterior de la cuixa va poder amb l'uruguaià, gris tota la nit. El davanter va sortir desolat de la gespa del Calderón.

Per què no aconseguia el Sevilla desequilibrar el marcat amb 10? Poca paciència i `precipitació. Només des de l'estat mental dels andalusos es pot explicar. Els últims deu minuts del temps reglamentari va deixar un equip sevillà molt precipitat en atac i deixant el Barça, amb deu, tenir moltes contres. En una d'elles, quan la pròrroga era ja una realitat (minut 92), Banega va derrocar Neymar a la vora de l'àrea, sent l'últim defensor. Va ser expulsat per equilibrar el partit en el temps extra.

I tot just cinc minuts després d'arrencar la pròrroga, una passada profund de Messi a Jordi Alba, ho ha aprofitat el lateral esquerre del Barça creuant la pilota davant Rico. Un gol que feia palpable la gesta del Barça , de pràcticament enfonsat en el segon temps a donar la volta al marcador.

D'aquí al final, una agonia del Sevilla.En els últims minuts, Carriço ha vist la vermella per protestar una falta i tot just un minut després, quan ja no quedava temps per a més, Neymar va fer el definitiu 2-0 amb una gran contra que sentenciava el doblet de Copa i Lliga.