Quantcast

Una alpinista mor en braços del seu marit després de coronar l'Everest

La alpinista Maria Strydom ha mort als 34 anys d'edat. L'australiana va perdre la vida en braços del seu marit, mentre baixava l'Everest , després d'haver coronat la muntanya més alta del món (8.848 metres d'altura).

Segons ha indicat la seva mare Maritha a través de Facebook, l'alpinista va perdre la vida durant el passat divendres com a conseqüència del mal d'alçada. Això es produeix per una reducció de la pressió atmosfèrica i pels baixos nivells d'oxigen, i provoca marejos, vòmits, mals de cap, pols accelerat, dificultats per respirar i dormir, sensació de vertigen …

Strydom, que era professora de la Universitat de Monash, va morir en braços del seu marit, Robert Gropel, que va ser qui es va encarregar que la portessin al campament per traslladar-la després en helicòpter a Katmandú, segons la ràdio ABC.

Aquest mateix dia va perdre la vida el també alpinista Eric Arnold , també després de coronar l'Everest i com a conseqüència del mal d'alçada.