Quantcast

Mèxic concedeix l'extradició del Chapo Guzmán als EUA

El Govern de Mèxic ha autoritzat la extradició d' 'El Chapo' Guzmán als Estats Units. D'aquesta manera, el líder del Càrtel de Sinaloa, seria jutjat a Texas i Califòrnia per narcotràfic. Aquesta decisió ha arribat després que les autoritats nord-americanes garantissin que no serà condemnat a mort.

El Ministeri d'Exteriors mexicà ha anunciat a través d'un comunicat que "el Govern de Mèxic concedeix la seva extradició internacional al Govern dels Estats Units". El Govern de Peña Nieto ha ressaltat que "es compleixen tots i cadascun dels requisits previstos en el Tractat d'Extradició". A més, han recordat que el Govern dels EUA ha donat garanties que no serà condemnat a mort.

Després de l'extradició, a l'Chapo li espera un judici a Texas per associació delictiva, delinqüència organitzada, delictes contra la salut pública, possessió d'armes, homicidi, i rentat de diners. I a un altre a Califòrnia per importar i posseir cocaïna per a la seva distribució.