Quantcast

Els parcs naturals de Catalunya disposaran de més personal a l'estiu

El Govern de la Generalitat ha ratificat l'acord de creació del programa de treballs en espais naturals de protecció especial per a aquest estiu.

El projecte està tutelat pel departament de territori i sostenibilitat, mitjançant la direcció general de polítiques ambientals, i es durà a terme als parcs naturals de Cap de Creus, Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Cadí-Moixeró, Zona volc Anica de la Garrotxa, Delta de l'Ebre, els Ports, Montsant, Aiguamolls de l'Empordà i Alt Pirineu, així com el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici i el Paratge Natural d'interès Nacional de Poblet.

el desplegament d'aquest Program a preveu la contractació de 22 persones durant els mesos estivals per reforçar el control dels visitants i informa mar sobre les possibles rutes i activitats autoritzades en aquests parcs.

També realitzaran treballs de condicionament en els accessos més transit ats per mantenir i protegir aquestes zones d'alt valor natural.

Cada vegada més, aquests espais rec Iben un gran nombre de visitants durant l'estiu. Per aquest motiu, és del tot imprescindible la contractació de personal de reforç.

El volum de persones no es pot atendre amb els treballadors habituals ja que l'afluència als parcs durant aquest període fa necessari i l augment dels controls en diversos espais, tant terrestres com marins.

de la mateixa manera que augmenta la contractació d i personal també s'incrementarà la senyalització dels diferents espais i les indicacions sobre com accedir als diferents paratges estivals.

Aquest Programa, que tindrà una durada de sis mesos, té un indubtable interès general, ja que els treballs previstos incideixen directament en la protecció dels espais naturals; l'augment de la biodiversitat i el bon estat de conservació dels hàbitats.