Quantcast

La Cerdanya, 19 de maig 2016: POLÈMICA A LLÍVIA PER UNA CARTA D'ERC-AC ALS VEÏNS

Durant les darreres hores ha sorgit una polèmica a Llívia per una carta oberta que alguns membres de la candidatura Junts per Llívia ERC Acord Municipal han enviat als veïns. En el document, signat per la candidatura que es va presentar a les eleccions municipals d’ara fa un any i que estava encapçalada per l’actual alcalde Elies Nova i el tinent d’alcalde Jaume Tuset, es demana disculpes als veïns per com va anar el pacte de govern que va portar la seva llista a l’alcaldia, tot i ser la menys votada. La carta també manifesta la seva desvinculació de les actuacions dels seus representants.
L’origen d’aquesta crisi interna del partit es troba, segons el document, en la decisió unilateral que van prendre els dos membres que encapçalaven la candidatura en el moment de pactar amb Endavant Cerdanya. En el ple de constitució del nou Ajuntament, els tres regidors d’Endavant Cerdanya van votar el candidat d’ERC-AM, Elies Nova que, juntament amb els dos vots dels regidors d’ERC, va ser elegit alcalde, mentre que CiU, amb 4 regidors, va quedar a l’oposició.
Finalment, els signants es queixen de l’incompliment de dos punts fonamentals del programa electoral: la constitució del Consell municipal i la gestió de transparència.
Per la seva part, l'alcalde Elies Nova ha fet arribar aquest dijous un comunicat als mitjans on es declara sorprès per les afirmacions i lamenta que s’hagin fet un any després de les municipals. Nova ha explicat que sempre ha buscat solucions i que aquells que no es sentin representats amb el grup són lliures de desvincular-s’hi.