Quantcast

Troben restes de l'avió d'Egyptair prop de l'illa grega de Karpathos

Les forces de rescat gregues han trobat restes de l'avió d'Egyptair que aquest dijous s'ha estavellat amb 66 persones a bord . Diversos trossos de plàstic han estat localitzats a 50 milles al sud-est de la illa grega de Karpathos .

L'avió sinistrat cobria la ruta París-El Caire i es va estavellar durant la matinada d'aquest dijous a la mar Mediterrània després de perdre el contacte amb els controladors de l'aeroport de la capital egípcia i desaparèixer dels radars.

Pel que sembla, l'avió va fer "viratges bruscos" abans de caure, ha informat el ministre de Defensa grec Panos Kammenos.

< p> el president francès, François Hollande , ha confirmat que l'avió "s'ha estavellat i s'ha perdut" . En les últimes hores, Rússia i Egipte s'inclinen per la hipòtesi d'un atemptat terrorista per explicar els fets. "No podem descartar l'atemptat terrorista o l'error mecànic" , ha asseverat el ministre d'aviació civil Sherif Fathi després d'insistir que tècnicament l'avió roman "perdut" . Tot i que ha insistit que "la probabilitat que hagi estat un atac terrorista és més gran que la d'un error tècnic".

L'aparell, un Airbus A320 amb 48.000 hores de vol , viatjava amb 66 persones al seu interior, 56 passatgers, set tripulants i tres agents de seguretat. Entre els viatgers hi havia 30 egipcis i 15 francesos.

La companyia ha enviat un comunicat en el qual afegia que a més d'aquests 45 viatgers, viatjaven un britànic, un belga, un iraquià, un kuwaitià, un saudita, un sudanès, 1 txadià, un portuguès, 01:00 algerià i un canadenc.

EgyptAir ha facilitat un telèfon gratuït per als familiars dels passatgers. El 080077770000 des de qualsevol telèfon fix a Egipte o al + 202 25989320 des d'un mòbil o des de l'estranger.