Quantcast

França confirma que l'avió d'EgyptAir s'ha estavellat

El president francès, François Hollande, ha confirmat que l'avió d'EgyptAir, que aquesta matinada cobria la ruta entre París i al Caire "s'ha estavellat i s'ha perdut". L'aparell, un Airbus fabricat en 2003 i amb 48.000 hores de vol a l'esquena, ha caigut uns 240 quilòmetres al sud de l'illa de Karpathos , dins l'espai aeri egipci.

No es descarta cap hipòtesi sobre els fets, tampoc la terrorista, mentre encara es desconeixen les circumstàncies concretades en què s'ha produït la caiguda de l'avió. El ministre de Defensa grec ha assegurat que va caure d'una alçada de 22.000 quilòmetres després de fer un gir brusc.

L'exèrcit egipci ha desmentit, per la seva banda, que es produís cap trucada d'auxili.

Les forces armades gregues han enviat a Karpathos una fragata de la marina de guerra, un avió C-130 i un avió militar EMB-14H per participar en la recerca dels cadàvers. Egipte, França i el Regne Unit es preparen també per col·laborar en les tasques de rescat.

EgyptAir ha facilitat un telèfon gratuït per als familiars dels passatgers. El 080077770000 des de qualsevol telèfon fix a Egipte o al + 202 25989320 des d'un mòbil o des de l'estranger.

No hi ha cap espanyol entre el passatge, compost per 30 egipcis, 15 francesos, dos iraquians , un britànic, un belga, un kuwaitià, un saudita, un sudanès, 1 txadià, un portuguès, un algerià i un canadenc.