Quantcast

La xifra de vehicles que entren al país a l'abril cau un 4,9%

El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes d’abril ha estat de 312.722, una xifra que suposa una variació percentual negativa respecte al mateix mes de l’any anterior del 4,9%. El total de turismes ha tingut una variació percentual negativa del 4,9%, mentre que el de vehicles pesants experimenta una davallada del 6,3%.

D'aquesta manera, i segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Departament d'Estadística del Govern, els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 3,3%, i els provinents de França del 7,9%. Pel que fa als vehicles pesants hi ha hagut unes variacions percentuals negatives del 6,2% per la frontera hispanoandorrana i del -7,6% per la francoandorrana.

Malgrat aquesta davallada registrada a l'abril, cal destacar que durant els quatre primers mesos d'aquest any, i respecte al primer quadrimestre del 2015, s’ha produït un increment del 5,5% del nombre de vehicles, un 10,4% dels provinents de França i un 3,6% dels que vénen d’Espanya.

A més, des d'Estadística es posa en relleu que el nombre de vehicles que ha entrat al país durant els darrers 12 mesos ha estat de 4.229.057, el que representa una variació positiva del 3,2% respecte al període anterior, en què ho van fer un total de 4.096.446. Els que han entrat per la frontera hispanoandorrana han augmentat d’un 3,5%, i per la frontera francoandorrana, un 2,6%.