Quantcast

El PSOE crearà un impost per a les pensions

Pedro Sánchez es planeta crear una taxa específica per sufragar el sistema de pensions si, després de les eleccions del 26J, assumeix responsabilitats de Govern. El líder del PSOE ha explicat que el seu partit aposta per una renegociació dels límits de dèficit amb Europa per ajornar a dos anys l'objectiu del 3%, i evitar tant les retallades com les 'revolucions' en els impostos.

Això sí, des del PSOE pensen que el sistema està en risc i, per assegurar-ho, segons avança el País, proposarà la creació una taxa per pensions, segons el mdoelo francès. És a dir, amb recàrrecs en alguns altres impostos . Això sí, proposen que la modificació sigui presa en el marc del Pacte de Toledo.

Per als responsables econòmics del PSOE, en la situació actual del país, amb una deduda creixent i una baixa aportació a la Seguretat Social derivada dels baixos salaris, no es poden abaixar els impostos, com proposa Rajoy.