Quantcast

Com fer ioga utilitzant només els dits de les mans

-

1
Les postures de mans o 'mudras' desenvolupen un paper importantíssim en la pràctica de io

Les postures de mans o 'mudras' desenvolupen un paper importantíssim en la pràctica de ioga, tant és així que se'ls coneix com «productors de goig» . Com és possible? L'explicació a aquesta estranya pràctica es troba a la enorme quantitat de terminacions nervioses que contenen els nostres dits i que al pressionar-d'una manera específica, ens ajuden a connectar uns canals que permeten circular l'energia a través del nostre cos. Pot sonar una mica esotèric, però el bo dels exercicis que proposarem és, precisament, que es poden realitzar en qualsevol lloc i durant qualsevol moment del dia . Simplement cal dedicar-li uns pocs minuts i posar-li ganes per poder arribar a un estat de relaxació absoluta. Amb cinc i fins a 25 minuts mantenint aquestes postures de les mans ens pot bastar. Aquests són set dels 'mudres' més coneguts i importants: Shunya mudra A l'dit mig se li assigna el cel (èter) i segons els 'ioguis' -mestres de ioga- és el punt on es troba l'accés a dimensions més profundes, equiparable a la porta del cel. En els mites antics es diu que si es vol anar al cel, abans cal purificar-se a fons. Per això, el més indicat potser sigui un recolliment silenciós en un mateix i la rectificació de vells errors. La postura és molt senzilla. En ambdues mans, cal sostenir sobre el palmell de la mà el dit cor ajudant-te del polze. Mantingues els altres dits estesos cap endavant. Els altres dits romanen estesos. Segons el necessitis o com a cura, tres vegades al dia durant 15 minuts seria el correcte. Què pots aconseguir? Desenvolupa la saviesa. També conegut com 'mudra del cel', aquesta postura ens ajuda a mantenir la ment clara ja oblidar-nos dels nostres problemes . A més, es tracta d'un exercici especialment indicat per a pal·liar problemes d'oïda i d'audició. El Shunya Mudra pot curar amb rapidesa dolors d'oïda.

Atrás