Quantcast

Alt Urgell, 18 de maig 2016: LA NISSAGA DE CAL DON LLORENS

Fco. Javier Galindo dona a conèixer la història de la nissaga de cal Don Llorenç, en una conferència a l’ Espai Ermengol.

Dins del cicle de xerrades Parlem d’història, organitzades per l’Espai Ermengol s’ha donat a conèixer l’història de la família Llorenç, que durant molts anys van estar establerta a la Seu d’Urgell i visqueren en un edifici emblemàtic del centre de la ciutat.

Interessat per la història del palauet del carrer Major, numero 28, que porta el nom de la família, l’antic notari Francisco Javier Galindo va fer recerca de dades a l’arxiu comarcal, registre de la propietat, i arxiu diocesà, per poder donar a conèixer qui fou aquesta prolífica família i la influencia en l’àmbit polític i social de la Seu.

El president de l’Institut d’estudis comarcals de la Seu d’Urgell remarca la importància de les xerrades que s’estan duent a terme per difondre la història del nostre territori.

Lluís Obiols, president de l’Institut d’estudis comarcals de l’Alt Urgell

Aquest és el cinquè any que es fan aquestes xerrades a l’Espai Ermengol, i segueixen despertant l’ interès dels ciutadans.

La conferència següent tractarà de “Parròquies, capellans, i majordomes”. El Bisbat d’Urgell a l’ inici del segle XIV, i anirà a càrrec de Joan Pau Baudell

Parlen al vídeo: Fco. Javier Galindo, notari jubilat – Urgell Escribá, directora Espai Ermengol