Quantcast

Els Pallars, 18 de maig 2016: UNIÓ DE PAGESOS VOL CONÈIXER ELS PROJECTE DE L'ÓS A LES ESCOLES

Unió de Pagesos demanarà una reunió amb la consellera d’educació per reclamar el tipus de pedagogia que s’està duent a terme a les escoles del Pirineu, dins del projecte Piroslife, en matèria de fauna salvatge, ja que creu que hi ha aspectes que no s’expliquen.

Aquesta és una de les diferents mesures que s’han acordat en l’assembla celebrada a Tremp i que ha finalitzat amb una concentració davant la delegació del govern de l’Alt Pirineu i Aran per traslladar el seu malestar a la delegada territorial. També es plantegen presentar una denúncia davant la Comissió Europea.

I s’ha remarcat que és el global de la població qui no vol l’ós als Pirineus.

Unió de Pagesos reclama que no s’alliberin més exemplars d’ós ni de cap altra espècie fins que no s’estableixi quina és la població màxima compatible amb la ramaderia del Pirineu. En aquest sentit, s’ha posat com a exemple d’Àustria i s’ha dit que allí s’està reduint la població d’ós. Unió de Pagesos posa de manifest les pèrdues econòmiques que els suposa els atacs que reben els seus ramats i reclama que l’administració gestioni els animals reintroduïts.

Parlen al vídeo: JOSEP CARLES VICENTE, Responsable Organització Unió de Pagesos – JOAN GUITART, Responsable Acció Sindical comarques de Muntanya Unió de Pagesos