Quantcast

La Cerdanya, 18 de maig 2016: VISITA INSTITUCIONAL AL TREN DEL CIMENT

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, ha visitat aquest dimecres el Tren del Ciment, el ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat que històricament unia l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. El ‘carrilet’, com s’anomenava popularment aquesta línia, funciona des de fa més de 100 anys i, des de en fa gairebé onze, el gestiona FGC. L’antic tren té un recorregut de 3,5 quilòmetres i disposa de quatre estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment. Està pensat perquè els usuaris puguin visitar cadascun d’aquests punts d’interès en un mateix dia.

Enric Ticó ha destacat el gran nombre d’atractius turístics que té aquesta zona del Berguedà i la importància de connectar-los amb aquesta línia ferroviària.

El Tren del Ciment ja compta amb més de 20.000 usuaris per temporada. Des de Ferrocarrils preveuen continuar creixent en els propers anys i, per això, han presentat un pla estratègic per facilitar i promoure actuacions al voltant d’aquesta línia.

El trajecte, que dura uns 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun. El servei va iniciar la temporada el passat 19 de març i s’espera que finalitzi el 13 de novembre.

Parlen al vídeo: ENRIC TICÓ, PRESIDENT FGC