Quantcast

El Govern prohibeix les estelades a la final de la copa del rei

Davant l'estupefacció d i una bona part de la classe política catalana, dels ciutadans i dels aficionats al futbol les autoritats s i s'han acollit a la llei de l'esport per a prohibir l'entrada d'estelades a la final de la copa del rei de diumenge que al Vicente Calderón.

Com ha passat en anterior és prohibicions els socis i seguidors del Barça que solen portar les banderes secessionistes han deixat entre veure que les enginyaran per intentar "colar" al camp aquestes estelades.

l'assumpte de les estelades s'ha tractat en la reunió que preparava el dispositiu de seguretat per a la final de la Copa del Rei i que ha estat presidida per la delegada del Govern en funcions

en aquesta reunió es acordat qu i el partit estigui vigilat per prop de 2.500 persones, entre policies, vigilants de seguretat i membres del Nam ur i de la Creu Roja.

la delegació del Govern des plegarà dos anells de seguretat abans d'entrar al camp en els quals està previst registrar a els assistents.

la delegació del Govern s'ha r emès als fets que van ocórrer l'any passat al Camp Nou per posar per davant la llei de l'Esport. En aquella ocasió les aficions del FC Barcelona i l'Athletic de Bilbao van omplir el Camp Nou de ikurriñes i d'aquest lades i, a més, van xiular l'himne nacional impedint que s'escoltés adequadament en una xiulada històrica i monumental.

Des de la delegació del govern s'ha constatat que els partits de futbol en particular i l'esport, més àmpliament, no poden conver rse en un escenari de confrontació política.

la delegació també ha prohibit l a entrada de qualsevol símbol xenòfob o que estigui al marge de la legalitat vigent.

Des de la directiva del FCBarcelon a no s'ha produït cap reacció a aquesta prohibició però s'adverteix, tàcitament, que és preocupant ATAC ar la voluntat dels ciutadans que volen anar a qualsevol espectacle amb la simbologia que desitgin, sempre que no s'atempti a la violència i es faci pacíficament.

en la mateixa línia dels partits polítics d'àmbit català mostren estupefacció davant aquesta prohibició que s'emmarca, al seu parer, en temps foscos i preconstitucionals.